Optužnica u predmettu „Štrpci“ ponovo vraćena radi donošenja naredbe o dopuni istrage

Nakon što je krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu donelo naredbu da Tužilaštvo za ratne zločine donese naredbu o dopuni istrage protiv okrivljenih Gojka Lukića, Ljubiše Vasiljevića, Duška Vasiljevića, Jovana Lipovca i Dragane Đekić i nakon što je sprovedena dopuna istrage, Tužilaštvo za ratne zločine dana 21.10.2015. godine dostavilo je ovom sudu optužnicu podignutu protiv navedenih lica, kojom se istima stavlja na teret izvršenje krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništva iz člana 142 stav 1 Krivičnog zakona Savezne Republike Jugoslavije u saizvršilaštvu u vezi sa članom 22 Krivičnog zakona Savezne Republike Jugoslavije.

Po prijemu optužnice, krivično vanpretresno veće Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu, postupilo je u skladu sa svojim ovlašćenjima za ispitivanje optužnice, pa je dana 20.11.2015. godine donelo naredbu da Tužilaštvo za ratne zločine ponovo donese naredbu o dopuni istrage, radi boljeg razjašnjenja stanja stvari, kako bi se ispitala osnovanost predmetne optužnice, a samim tim i postojanje opravdane sumnje da su okrivljeni učinili krivično delo koje im se u ovom postupku stavlja na teret.

VIŠI SUD U BEOGRADU

Dodato: 25.11.2015.